Túrák, útvonalak

Tekerj a Zöldbe! - Hetés Fesztivál

(A Hetés Fesztivál eseménye:  https://fb.me/e/8QkFm6V6r )

A túra Facebook eseménye:  https://fb.me/e/1qy3SZQWI 

2022. augusztus 13. 9.00-tól a Hetés Fesztivál délelőttjén szervezünk egy kerékpáros túrát, melyben a Hetés északi, nyugati részét járjuk be kerékpárral. Itt van egy kavicsos szakasz, de jól járható, karbantartott, autókkal is szoktunk közlekedni rajta. A túra hossza 35-40 km, attól függően, hogy a dobronaki pihenőnél körbe tekeri-e valaki a tavat, vagy inkább csak sétál egyet. 

Az eseményre 1000 Ft/fő részvételi díjat számítunk, gyerekeknek (18 alatt) a részvétel ingyenes, de csak szülői felügyelettel vehetnek részt a túrán. Szlovéniában a kerékpáros sisak a felnőtteknek ajánlott, a gyerekeknek kötelező. Az indulás előtt regisztrációs, adatvédelmi és felelősségi nyilatkozatot iratunk alá a résztvevőkkel. A szervező egyesület a Bödeháza Község Önkormányzatával együttműködésben szervezi meg a túrát. 

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. 

Tervezd be ezt az egész napot, mert délelőtt tekerünk, délután pedig Bödeházán Hetés Fesztivál lesz! Akinek van kedve maradhat, kóstolhat hetési kerek perecet, és lesz Fumu is!

Az idén terveink szerint bemutatkoznak a Zala megyei falvak is! 
A tavalyi fesztivál képei, hangulata: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4322787814448268&type=3

Tervezett útvonal - Vasárnap - 08.06 - 

Általános feltételek: Link

Adatkezelési tájékoztató: Link


Tekerj a Zöldbe! - Mesés Hetés 

2014-15-ös év Európai Bizottságának Táj Díját a Magyar Tájdíj nyertese a Mesés Hetés nyerte el, s először határon átnyúlóan a szlovéniai partnerek is megkapták a díjat. A Mesés Hetés Zöldút elkötelezett híve a kerékpáros turizmusnak, több túrát is szerveztek helyszíneinken, s most a Tekerj a zöldbe egy jó lehetőséget biztosít, hogy bemutathassuk mitől is "mesés" ez a táj.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. 

2022. július 30. 14.00-tól 18.00-ig.

Írd be a naptáradba, és gyere velünk! Az eseményre 1000 Ft/fő részvételi díjat számítunk, gyerekeknek a részvétel ingyenes, de csak szülői felügyelettel vehetnek részt a túrán. Szlovéniában a kerékpáros sisak a felnőtteknek ajánlott, a gyerekeknek kötelező. Az indulás előtt regisztrációs, adatvédelmi és felelősségi nyilatkozatot iratunk alá a résztvevőkkel.

A tervezett útvonal: Bödeháza Kultúrpajta - Szentistvánlak - Hetés Barátság Park - Zsitkóc - Kámaháza - Radamos - Mária-fa - Bánutai tó - Bánuta - Hídvég - Göntérháza - Hetés Kapuja (Szijártóháza) - Zalaszombatfa - Gáborjánháza - Bödeháza Kultúrpajta

Fotópontok: Indulási csoportkép, Hetés Barátság Park 425-ös határ Szlovénia-Magyarország között, Kámaháza szoknyás harangláb, Radamos Mária-fa (pihenőpont), Bánutai tó, Zalaszombatfa Fumu szobor, Gáborjánháza templom.

Pihenőpont Radamosban, igazi hetési kemencében sült pereccel, üdítő, gyümölcsös müzliszelet.

Érkezéskor: üdítők, dinnye, és egy igazi hetési meglepetés...

Szervezők: Mesés Hetés Egyesület, Bödeháza Község Önkormányzata. 

FB esemény: https://fb.me/e/1vn4uwjJ9 


Gyalog és kerékpárostúrák a Hetés Zöldúton

A túrák letölthető útvonalakkal egyénileg is szervezhetők. Segítség a FUNIQ-on...

Mi a funiQ?

Az eddig elsősorban papírtérképeket kiadó Cartographia legújabb, digitális szolgáltatása, amely segítségével a felhalmozott sok-sok turisztikai információt elérhetővé tudjuk tenni egy olyan formában is, amely korlátlanul bővíthető, és akár percről-percre aktualizálható.

A Hetés Zöldút elérése: link

Jelszó, ki a betonból az erdőbe, a rétekre, itt Hetésben és környékén nagyon változatos a táj...