Hetés - Barátság Park - Park prijateljstva

Lélegezd be a természet frissességét.

Egy határtalan élményben lesz része annak, aki ellátogat a Hetés Barátság Parkba. Ugyanis a park két ország határán terül el. Így a fele Szlovéniához, a másik fele pedig Magyarországhoz tartozik. A határvonal a park közepén húzódik. 

A parkot 2014. május 10-én avattuk. 10 évvel az Európai Uniós határnyitás után. 2004 előtt csak Rédics felé lehetett átmenni Szlovéniába. Az utat 2004-ben két település, Bödeháza és Dobronak Önkormányzata közösen alakították ki. Az út megnyitójáról a Zalaegerszegi TV videója itt található:  

Aztán az évek alatt rendszeressé vált szilveszter előtti koccintásnál Marjan Kardinar, a dobronaki polgármester azt mondta, hogy lehet itt egyszer park lesz. 

S ezt hallották meg a Mesés Hetés Zöldút tervezői, és valóban a közösség erejével elkészült a Park. Hetés sok falvából képviselték a tájegységet sokan, igazi közösségként megmutatva az összetartozásunkat. A parknyitó rendezvényen közel 400-an vettek részt. 

https://www.youtube.com/watch?v=KAibB2U0ziY&t=37s

Azóta a park él, s több projektnek volt helyszíne. Ezen a képen például a közeli hotelből jöttek látogatók. Magyar, szlovén, holland és osztrák kerékpárosok is jártak már erre.